Cursus

Leren bakken bij Amadeus
Broodbakken is een vak en het duurt jaren voordat je dat enigszins onder de knie hebt. Ook de ervaren bakker blijft altijd leren. Elk deeg gedraagt zich namelijk net iets anders. Eens per maand stelt Amadeus zijn bakkerij open voor leergierige thuisbakkers en koks die hun vaardigheden naar een hoger niveau willen tillen. Wij nemen je mee in de geheimen van het Franse zuurdesembrood, maar ook andere broodklassiekers komen aan bod, zoals baguette, focaccia en pizza. In ongeveer vijf uur – van 13:00 tot 18:00 – doorloop je het hele proces van deeg zetten en brood bakken. De één-op-één begeleiding is een cruciaal onderdeel van onze cursus. Bij de cursus inbegrepen zijn een hand-out met de besproken theorie en recepturen, en een lunch halverwege de middag. Er is plaats voor maximaal zes deelnemers per cursus. De actuele beschikbaarheid per cursusdag vind je hieronder. Meer informatie? Mail ons op amadeuscursus@gmail.com
|
De cursusdata zijn:
2026: zondag 22 februari zondag 29 maart zondag 31 mei zondag 28 juni |